OBS! Webshoppen holder lukket pga. sommerferien i uge 28, 29, 30 og 31. God sommer:)

Modermærker

Modermærker, (i lægesproget kaldet naevus), er en ansamling af pigmentdannende celler (melanocytter) i huden. De fleste modermærker vokser frem i de 20. leveår, mens kun ca. 1 ud af 100 nyfødte er født med et eller flere større modermærker. Den førstnævnte type, dvs. almindelige modermærker, er en slags godartede knuder, mens de medfødte modermærker udgør en form for misdannelser, som har en øget risiko for at omdanne sig til modermærkekræft senere i livet.

Et modermærke kan være placeret under huden (subdermal) eller i selve huden, hvor det består af en klynge af melanocytter, der danner hudens naturlige pigment, melanin. Derved får modermærket sin mørke farve.

Modermærker og alder

Modermærker synes at fremkomme i løbet af barndommen og de forsvinder gradvist hos midaldrende. Lyse mennesker har gennemsnitligt 30 modermærker, men nogle har helt op til 400.

Risiko modermærker

Atypiske modermærker er risikobehæftede modermærker. Tilstanden er arvelig, og ved atypiske modermærker kan man have mere end 100 modermærker, hvor en del er større end normalt. Tilstanden er behæftet med en øget risiko for modermærkekræft og hyppig hudlægekontrol er tilrådelig.

Tjek af modermærker

Hos Cutanea kan vi tilbyde vores patienter at få et modermærketjek, hvis der er bekymring for mærkets udvikling eller udseende. Hvis man ikke selv er erfaren, kan det være svært at vurdere, om et modermærke er farligt, og derfor kan et professionelt modermærke tjek være en god idé at få udført. Det er ubehageligt at være nervøs over sit helbred og måske frygte for modermærkekræft. Vi anbefaler, at du kontakter klinikken, hvis du har et modermærke, der bekymrer dig.

I klinikken tilbyder vi yderligere at sikre en skånsom og effektiv fjernelse af modermærker. Hvis vi har den mindste tvivl om et modermærke efter et tjek, vil vi altid fortælle dig om det og, i samråd med dig, gøre tiltag til fjerne det.

Kontakt os hvis du har et modermærke, du er i tvivl om. Du er altid meget velkommen til at kontakte os for et modermærke tjek. Vi har en stor erfaring med at vurdere og fjerne modermærker, og hvis der er den mindste tvivl om, hvorvidt dit modermærke kan være farligt, vil vi i samråd med dig fjerne det.

Fjernelse af modermærker

Fjernelse af modermærker er en procedure, der ofte overvejes af både kosmetiske og medicinske grunde. Kosmetisk set kan modermærker være generende, især hvis de er placeret et synligt sted eller er store og fremtrædende. Fra et medicinsk perspektiv kan fjernelse være nødvendigt, hvis et modermærke ændrer sig i størrelse, form eller farve, da dette kan være tegn på hudkræft. Fjernelsen udføres normalt af en hudlæge og kan ske ved flere metoder, herunder kirurgisk fjernelse, laserbehandling eller fryseteknikker. Det er vigtigt at få vurderet modermærket af en specialist, inden man beslutter sig for fjernelse, for at sikre at det sker på en sikker og hensigtsmæssig måde. Hos Cutanea tilbyder vi professionel rådgivning og behandling af modermærker, så du kan få den bedst mulige pleje og ro i sindet.

Priser

     Helkropsundersøgelse for modermærkekræft 950,-
     Kirugisk fjernese af modermærke med kniv (afhængigt af størrelse/lokalisation) 1900,-

Bliv ringet op

Hos Cutanea vil vi gerne tale med dig! Vi ringer til dig, så snart det er muligt. Ellers ring direkte til os på +45 86 10 61 00.

Ingen ventetid

Få her en fornemmelse af vores priser på konsultationer, behandlinger og erklæringer. Ring gerne for en uddybende snak.