NB!  Vi beklager, at klinikken for tiden IKKE kan modtage flere aftaler vedrørende kosmetiske behandlinger. Der kan fortsat træffes aftaler vedrørende hudsygdomme.

Hudlæger og personale
Hudsygdomme og behandlinger
Book en tid

Allergi og tests

Allergi er oftest en arvelig betinget sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Du kan dog godt udvikle allergi, selvom ingen andre i din familie har det.

Hos Cutanea kan du få foretaget en professionel allergiudredning af hudlæge Janne Touborg. Allergiudredningen foretages ved hjælp af en såkaldt prik- eller lappetest, hvor vi tester årsagen til dine allergiske reaktioner.

Priktesten

Er en hurtig måde at undersøge om du er allergisk overfor pollen, pelsdyr, husstøvmider, mælk m.m. Ved en priktest påfører hudlægen forskellige allergener med små, næsten umærkbare stik på underarmen. Efter 10-15 minutter danner kroppen en lille kløende hævelse omkring de prik, som du reagerer allergisk overfor. En positiv reaktion er dog ikke nødvendigvis et tegn på allergi. Nogle gange kan huden reagere, selvom du ikke mærker symptomer på allergi.

Lappetest

Bruges, når der skal undersøges for allergisk reaktion på stoffer som huden er i kontakt med, eksempelvis parfume, nikkel, gummi. Denne type allergi er ikke medfødt og skyldes allergisk reaktion overfor stoffer, du er meget i kontakt med i hverdagen eller i dit arbejde. Eksemudbruddet kan udvikle sig til en kronisk tilstand, hvis du dagligt eller jævnligt udsættes for stoffet.