Hudlæger og personale
Hudsygdomme og behandlinger
Book en tid

HUDSYGDOM OG KOST – OG HVAD MED GLUTEN?

På Cutanea interesserer vi os for sammenhænge mellem kost og eksem, rosacea og ikke mindst psoriasis. #Psoriasis er en af de hyppigste kroniske hudsygdomme, som flere hundrede tusinde danskere lider af.
Sammenhæng mellem kost og psoriasis bliver mere og mere belyst, og meget tyder på, at der er vigtige sammenhænge. Man har længe vidst at overvægt og alkohol forværrer psoriasis: Vægttab og mådehold med alkohol har vist sig at bedre mulighederne for at behandle psoriasis effektivt.
Mange undersøgelser tyder også på, at en del (men ikke alle) psoriasispatienter kan have glæde af #gluten fattig diæt.
Man ved altså en del om, hvad psoriasis patienter bør undgå at indtage, men det er mindre håndgribeligt, når det gælder hvilken kost og ernæringsstoffer, der til gengæld kan bedre psoriasisbehandling. Meget tyder dog på, at kost, som vi allerede ved er sund for vores #hjerte / kredsløb, OGSÅ kan have en klar gunstig effekt på psoriasis: Grøntsager, frugt, fisk, lyst kød, nødder og sunde planteolier som kan have en generel #anti-inflammatorisk effekt og dermed mildne psoriasis.
#psoriasis #antiinflammatorisk #inflammation. Samtidigt skal man UNDGÅ hurtigt omsættelige sukkerarter, som f. eks. sliksukker (sucrose), som kan forværre inflammation

Skriv en kommentar