Karsprængninger

Er almindeligt forekommende i vores ansigt når vi bliver ældre.
Viser sig som røde eller blålig røde streger i ansigtet især på kinder, næse og hage. Mangeårig udsættelse for sol er en hyppig årsag, og en anden almindelig forekommende grund er hudsygdommen Rosace, der giver permanent skader i ansigtshuden, som f. eks. karsprængninger.
Sjældnere grunde er langvarigt brug af binyrebarkhormoner som udvortes behandling eller som tablet medicin. Karsprængninger kan også ses som bivirkninger til strålebehandlinger på eller igennem huden.

IPL laserbehandling af karsprængninger

Behandlingen af karsprængninger kan foregå med Intens Pulseret Lys (IPL). Ved behandlingen udsættes huden for kraftigt lys af millisekunders varighed. Lyset optages af blodets røde farvestof hæmoglobin, og lysenergien omdannes herefter til varme som ødelægger karvæggen. De beskadigede kar vil efterfølgende blive fjernet af kroppens reparationssystem.

Før behandlingen

Brug solcreme med høj faktor (faktor 50-60) ved soludsættelse af de hudområder som skal behandles.
Behandlingen er ikke smertefri, og hvert laserskud føles som en svag prikkende varme.

Efterfølgende kan huden føles varm og brændende. Man kan evt. indtage 1g Panodil 1 time før behandlingen, da dette kan reducere ubehaget.

Efter behandlingen

Efter behandlingen vil der være rødme (evt. blåfarvning) og hævelse. Især i ansigtet kan der komme hævelse omkring øjnene. Disse gener forsvinder i løbet af få dage til en uge.
I sjældne tilfælde kan opstå brandblærer og sår. Hvis der opstår sår smøres med desinficerende klorhexidin salve 3 gange dagligt, og læge kontaktes ved infektionstegn.

Effekt og bivirkninger af behandlingen

Effekten af behandlingen er oftest god, men kan veksle afhængigt af karrenes tykkelse og lokalisation. Ofte er det nødvendigt med gentagne behandlinger med uger til måneders mellemrum. Behandlingen fjerner ikke en evt. tendens til at danne nye karudvidelser.

Der kan i det behandlede område opstå farveforstyrrelser, således at området enten bliver lysere eller mørkere pigmenteret end den omgivende hud. Risikoen stiger betydeligt, hvis huden er brun på behandlingstidspunktet eller får sol efterfølgende. Oftest aftager disse forstyrrelser i de efterfølgende måneder, men de kan være langvarige og i sjældne tilfælde blivende.

Bliv ringet op

Hos Cutanea vil vi gerne tale med dig! Vi ringer til dig, så snart det er muligt. Ellers ring direkte til os på +45 86 10 61 00.

Ingen ventetid

Få her en fornemmelse af vores priser på konsultationer, behandlinger og erklæringer. Ring gerne for en uddybende snak.