Behandlinger

CutaneaBoost® - en ny metode til foryngelse af din hud eller bedring af hårvækst med dine egne, naturlige vækstfaktorer.

 

CutaneaBoost Info v2 video
 

Kort fortalt om CutaneaBoost®

 

   •     CutaneaBoost® reparerer og forynger ældet eller beskadiget hud med dine egne vækstfaktorer.

   •     Bedrer tykkelsen af tynde og beskadigede hår i din hårbund, og giver dermed bedret fylde. Vækker derimod  IKKE døde hårrødder til live igen.

   •     Benytter pladeceller, vækstfaktorer og stam-celle stimulation udvundet fra blodprøver fra dit eget blod, efter den såkaldte PRP-metode.

   •     Opløsningen, som indeholder dine egne reparerende celler og vækstfaktorer, indsprøjtes i små doser fordelt i hudområdet.

   •     Behandlingen suppleres evt. med vitaminer og kosttilskud efter hudlægens vurdering.

 

Detaljer om 

CutaneaBoost®

 

CutaneaBoost® er en cellebiologisk behandlingsmetode til reparation af ældet og beskadiget hud, rynker og hårtab, bl. a. ved at stimulere hudens stamceller. CutaneaBoost® er udviklet ved Cutanea Privathospital og omfatter anvendelsen af den cellebiologiske metode PRP-behandling i kombination med vitaminer og kosttilskud. CutaneaBoost® er udviklet i tæt samarbejde med professor, dr. med. Christian Grønhøj, der har mange års baggrund i hudens cellebiologi, samt Ocellaris Pte Ltd i Singapore, der specialiserer sig i hudbehandlinger fra naturlige resourcer.

 

Hvad er PRP-behandling?

Angelina Jolie, Kim Kardashian og mange andre kvinder og mænd blandt “kendisser” i USA har ladet deres ansigtshud behandle med den såkaldte PRP-behandling. PRP er en forkortelse af begrebet Platelet Rich Plasma, eller på dansk: pladecelle-beriget plasma. PRP er en cellebiologisk metode, hvor hudlægen i sit laboratorium oprenser dine egne vækstfaktorer fra dit eget blod, koncentrerer disse faktorer og indsprøjter dem i rynket eller ældet  hud for at opnå en reparation og foryngelse af huden bl. a. gennem aktivering af de jomfruelige stam-celler. 

I USA kendes PRP-metoden også under det lidt teatralske tilnavn: “The Vampire-method “(Vampyr-metoden), fordi den bygger på, at der udtages blod via en blodprøve, og at de helende og opstrammende faktorer oprenses fra eget blod. Før hudlæger i USA kastede sig over metoden, har den i en tid været anvendt af speciallæger i gigtsygdomme til at indsprøjte ved beskadigede led og sener, for at lette smerter og fremme ophelingen af led og seneskader.

Hvordan virker CutaneaBoost® ?

Foryngelse af ældet eller beskadiget hud:

CutaneaBoost® starter med en såkaldt PRP-behandling, som gentages nogle gange med 2 til 4 ugers interval, afhængig af omfanget af hudens skader og rynker. Når hudlægen har udtaget en passende volumen af blod, mellem 10 og 20 ml, gennemgår blodet en række laboratorieprocedurer, hvorved de såkaldte pladeceller koncentreres i en plasmaopløsning. I laboratoriet aktiveres pladecellerne, ved at tilsætte naturlige elekrolytter, til at producere og frigive forskellige vævs-reparerende proteiner og stamcelle-aktiverende faktorer.  

Den stamcelle-aktiverende PRP-opløsning indsprøjtes herefter i et tæt mønster i huden, hvor den over de følgende uger vil begynde at aktivere hudens stam-celler og reparationsmekanismer. 

PRP-behandlingen kombineres evt. med brug af CutaneaBoost® vitaminer og kosttilskud i de følgende minimum 6 måneder.

Hårvækst:

Behandlingen virker ved at der fra pladecellerne i den indsprøjtede opløsning frigives dine egne naturlige vækstfaktorer samt proteiner der stimulerer stamceller. Disse signalstoffer påvirker hårrødderne til at blive mere aktive hvilket vil give en kraftigere hårtykkelse i de eksisterende hår. Behandlingen vil ikke have effekt på allerede døde hårrødder, men kan dog genoplive hårrødder som befinder sig i et stadium tæt ved at visne.

Vi anvender CutaneaBoost® til:

1. Foryngelse af hud i ansigt, på hals, bryst og håndrygge. Andre hudområder efter aftale.

2. Behandling af hårtab i hårbund hos mænd og kvinder

Hvornår kan jeg forvente effekt af CutaneaBoost® ?

Foryngelse af ældet eller beskadiget hud:
I modsætning til behandling med såkaldte fillers, som er en slags kunstige bindevævs-kulhydrater, der indsprøjtes som fyld i huden, vil effekten af CutaneaBoost® komme gradvist, idet det tager tid for hudens stamceller at reagere på vækstfaktorerne. Resultaterne vil variere fra patient til patient, men efter to til tre uger, vil der begynde at være tegn på at hudens skader mindskes. 

Bedring af hårvækst:

CutaneaBoost® 

bedrer sundheden og tykkelsen af eksisterende hår ved at stimulere hårrødderne. Effekten vil først blive tydeligt i takt med hårets naturlige vækst. Den del af håret som allerede er fremme vil naturligvis ikke kunne påvirkes af behandlingen da et hår-strå jo er dødt horn-væv. Derimod kan CutaneaBoost®,  når det indsprøjtes fordelt i hårbunden hvor hårvæksten er vigende og hårene bliver tyndere, bevirke at det nytilkomne del af hårstråene vil blive sundere og tykkere. Der kan gå op til flere måneder før man kan observere en væsentlig bedring.

Kombination af CutaneaBoost® med andre kosmetiske behandlingere

Lejlighedsvist kan det være en fordel at kombinere med andre kosmetiske behandlinger, f. eks. Restylane, Fraxel-laser, Intense Pulsed Light (IPL) eller Botolinum Toxin. Behandlingen vil dog ikke foregå på samme dag som de nævnte andre behandlingsformer.

Eksempler på behandlingsforløb med CutaneaBoost®

Du må forvente to eller tre CutaneaBoost® behandlinger i hvert forløb for at opnå det bedste resultat. Intervallet mellem indsprøjtningerne vil afhænge af dine skader og hudstype, og vil blive aftalt med den behandlende hudlæge. For at opretholde effekten kan det blive nødvendigt at gentage forløbene hver 6. til 12. måned.

Er der risici ved CutaneaBoost® ?

Risikoen ved PRP-indsprøjtninger er ringe, idet metoden bygger på anvendelsen af vækstfaktorer og biologiske byggematerialer udvundet fra dit eget blod. Der kan dog ofte opstå lidt hævelse og blødnings-misfarvning i behandlingsområdet i de første døgn efter indsprøjtning af den stam-celle aktiverende opløsning, men disse gener vil hurtigt mindskes. 

Som ved alle indgreb der omfatter injektioner i hud, er der en lille risiko for efterfølgende infektion. 

Der anvendes godkendte vitaminer og kosttilskud under og efter behandlingsforløbet for at fremme foryngelsen af huden.

Janne Touborg

Speciallæge i hudsygdomme

Få de seneste nyheder om kosmetisk dermatologi